PITCHING FORUM DEL GAG A L’ALTERNATIVA FEST

Guionistes Associats de Catalunya (GAC) organitza, en col·laboració amb l’Alternativa Professionals i dins del programa d’activitats de Cinema Pendent, el IX Pitching Forum de Llargmetratges del GAC.

Vaig presentar candidatura del projecte ‘Elna’ al Pitching Fòrum del GAG a l’Alternativa fest i no vaig quedar entre els 8 projectes seleccionats. Així i tot vaig trobar interessant i necessari anar a les presentacions dels companys (i competidors en aquest cas) com oient per veure els projectes seleccionats, escoltar com productores i plataformes plantegen el diàleg amb els guionistes i endur-me a la butxaca l’experiència de l’Alternativa Fest.

Veure les reaccions del sector a un bon pitching, comprovar la professionalitat i les ganes de realitzar crítiques constructives i amables del jurat envers les propostes i endinsar-se com oient en el diàleg creatiu que s’estableix envers un projecte concret; descobrint en directe, fortaleses i debilitats, oportunitats de la trama i possibles amenaces, són els motius per els quals recomano anar a un pitching com oient. Perquè sempre se n’aprèn, impregnant-se de l’ambient, del discurs, dels raonaments entorn l’obra. Punts de vista i reflexions, que un cop tornada a casa, plantejo sobre el guió d’Elna i el meu propi procés d’escriptura. Qüestions creatives plantejades de forma tan honesta durant el Pitching com «quant lliure ets creant. O dit d’una altra manera: Fins a quin punt has escrit condicionat per la viabilitat de producció del guió? Fins a quin punt has exercit llibertat creativa?»

Tinc un defecte, que al temps és la meva major virtut: sóc tenaçment obsessiva. Així que si he decidit que Elna serà, tard o d’hora, no pararé fins que sigui. I si he de nedar en les profunditats de qualsevol convocatòria a la qual em presento, doncs agafo aire i nedo. Pitching a Pitching, Dossier de venda en Dossier de venda, Festival en Festival. Revisió de guió a Revisió de Guió.

Clara Serra i Bell Hooks
cultura | sociedad

Clara Serra i Bell Hooks

Clara Serra i Bell Hooks.
La voluntat de canviar: desig, masculinitat i emancipació.
Aquestes classes magistrals de pensament col·lectiu, volen teixir ponts amb la memòria de la lluita que ens ha precedit; conèixer la vinculació del feminisme amb espais militants, moviments radicals negres i organitzacions socialistes, i aterrar els debats que ens són contemporanis. … Seguir leyendo…Clara Serra i Bell Hooks

AGUSTINA GUERRERO i LA SINDROME DE LA IMPOSTORA
Creació | cultura

AGUSTINA GUERRERO i LA SINDROME DE LA IMPOSTORA

La Guerrero va anar deixant molles de pa durant la seva xerrada, que marcaven el camí, discretament, d’un viatge d’autorealització personal. Una ruta plena d’inseguretats i temors. Tot, narrat per l’artista, amb el caliu d’una tertúlia íntima amb el públic. … Seguir leyendo…AGUSTINA GUERRERO i LA SINDROME DE LA IMPOSTORA